general

Inchirieri auto Timisoara aeroport

By noiembrie 22, 2016 No Comments

Pot să mă retrag din contract dacă mă răzgândesc? – Inchirieri auto Timisoara aeroport

Deși rezervarea efectuată online este considerată a fi un contract la distanță, acesta este exclus în mod explicit de la dreptul de retragere. Prin urmare, nu vei putea renunța în termen de 14 zile la rezervarea făcută, dacă te răzgândești.

În ce condiții pot modifica sau anula rezervarea mașinii făcută online? – Inchirieri auto Timisoara aeroport

Politica de modificare și anulare, indiferent de modalitatea în care faci rezervarea, depinde întotdeauna de compania de închirieri. Astfel, în unele cazuri există un număr minim de zile în care poți modifica sau anula o rezervare, fără penalități. În alte cazuri, nu poți modifica sau anula deloc rezervarea făcută, pentru că tariful oferit este unul special.

Inchirieri auto Timisoara aeroport

Ceea ce trebuie să faci este să adresezi o cerere companiei de închirieri și intermediarului, după caz, cu solicitarea de modificare sau anulare a rezervării, să oferi toate informațiile de care este nevoie (identitatea ta, numărul rezervării, data rezervării), să atașeazi cererii confirmarea rezervării și voucher-ul primite și să folosești un limbaj simplu, politicos, prin care să explici în mod clar problema, fără a te pierde în detalii.

Închirierea unei mașinii direct la ghișeul companiei de închirieri – Inchirieri auto Timisoara aeroport

Verificarea stării mașinii este un avantaj al închirierii acesteia direct de la ghișeul companiei de închirieri. Pentru a fi sigur că mașina îndeplinește cerințele tale verifică atât exteriorul, cât și interiorul mașinii. Orice zgârietură sau avarie constatată trebuie consemnată în procesul verbal de predare-primire.

Este obligat reprezentantul companiei de închirieri să îmi prezinte termenii și condițiile de închiriere? – Inchirieri auto Timisoara aeroport

Compania de închirieri are obligația nu numai de a-ți prezenta termenii și condițiile închirierii, dar trebuie să îți prezinte și să îți explice care îți sunt drepturile și obligațiile.

Inchirieri auto Timisoara aeroport

Pentru a nu pierde foarte mult timp la ghișeu se recomandă să te informezi înainte de pe site-ul companiei de la care vrei să închiriezi mașina asupra termenilor și condiților închirierii, iar la ghișeu doar să verifici dacă cele prezentate corespund cu cele afișate pe site.

Care sunt regulile aplicabile contractului de închiriere? – Inchirieri auto Timisoara aeroport

De regulă, contractul de închiriere și termenii și condițiile companiei de închiriere sunt redactate în limba statului din care închiriezi mașina. Inchirieri auto Timisoara aeroport. Dar, nu trebuie să fii descurajat, pentru că poți să ceri să ți se prezinte varianta acestora în limba engleză. Refuzul companiei ar trebui să îți ridice un semn de întrebare și să te determine să soliciți informații suplimentare pentru a fi sigur că ai înțeles care sunt drepturile și obligațiile tale și care sunt situațiile în care compania de închirieri răspunde pentru eventualele probleme legate de închirierea mașinii. Nu semna contractul, dacă nu l-ai înțeles. Inchirieri auto Timisoara aeroport

Dacă ai înțeles contractul, nu uita să iei exemplarul tău și să soliciți dovada plății prețului închirierii și a constituirii garanției, după caz.

Este obligatorie asigurarea mașinii? – Inchirieri auto Timisoara aeroport

De regulă, prețul închirierii include asigurarea de răspundere civilă RCA. Unele companii de închirieri includ în oferta de închiriere asigurarea împotriva furtului și asigurarea CASCO.

Asigurarea de răspundere civilă RCA are ca obiect acoperirea prejudiciilor provocate de tine altor partipanți la trafic, ca urmare a producerii unui eveniment asigurat. Inchirieri auto Timisoara aeroport. Riscurile acoperite de asigurarea RCA sunt pagubele materiale produse mașinii, vătămarea corporală sau decesul persoanelor implicate în evenimentul rutier din culpa ta. Limitele de despăgubire pentru astfel de incidente sunt diferite de la o tară la alta, astfel că se recomandă să te informezi asupra acestora, pentru a vedea dacă se impune încheierea unor asigurări suplimentare.

Inchirieri auto Timisoara aeroport

Asigurarea CASCO acoperă avariile produse mașinii cu excepția furtului sau a tentativei de furt, pentru care este necesară încheierea unei alte asigurări speciale. Deși asigurarea CASCO acoperă o plajă foarte mare de riscuri (ciocniri, loviri, zgârieturi, derapări, răsturnări, explozii, etc), sunt și excepții, cum ar fi:

  • avarii ale pieselor de schimb (anvelope, parbrize), ale prelatelor, huselor sau pierderea/deteriorarea cheilor mașinii;
  • pagube produse ca urmare a influenței temperaturii asupra motorului mașinii;
  • pagubele produse motorului sau cutiei de viteze, ca urmare a supraîncălzirii din oricare alte cauze decât cele cuprinse în asigurare.

Ca să fii sigur că ești exonerat de plata pagubelor provocate de furtul mașinii sau de avariile produse ca urmare a impactului mașinii cu animale sau de avariile produse de fenomene naturale (fulger, furtună, grindină sau inundații), solicită să ți se comunice dacă aceste asigurări sunt sau nu incluse în prețul închirierii. Pentru situația în care nu sunt incluse în preț, poți solicita informații despre costul și condițiile în care poți opta pentru acestea.

Inchirieri auto Timisoara aeroport