MVM RENT A CAR

Termeni si Conditii Generale pentru inchiriere auto

Tot ceea ce este scris în această pagină reprezintă condițiile cadru de încheiere a unui contract de inchiriere auto Timisoara și se consideră că prin apelarea la serviciul nostru de inchiriere auto se acceptă și contractul de față.

 • Inchiriere auto poate fi folosită doar cu respectarea stricta a legislatiei rutiere si a tuturor modificarilor acesteia, a hotararilor sau reglementarilor ce modifica sau completeaza legislatia rutiera in vigoare, la data incheierii. Orice incalcare in legatura cu obiectul prezentului contract, a acestor norme, va duce automat la costuri suplimentare ce se vor factura clientului. Autoturismul inchiriat nu poate fi folosit la transportul de persoane sau bunuri materiale ori pentru tractarea altor autoturisme, contra cost, dacă acest lucru nu este specificat în anexa la contract de inchiriere auto.
 • Inchiriere auto de la MVM Rent a Car nu poate fi folosită la transporturi de materiale periculoase sau interzise de lege, toate responsabilitatiile pentru aceste activitati revin in exclusivitate clientului.
 • Autoturismul inchiriat va fi folosit doar in limitele tehnice impuse de constructor si nu se va folosi in competitii de viteza sau concursuri auto. In cazul defectiunilor aparute ca urmare a acestora autoturismului, se va intocmi un raport de activitati, masinii inchiriate i se va intocmi un raport tehnic constatator iar clientul va fi raspunzator material pentru acesta, urmand a se intocmi actele legale de plata, conform prezentului contract de inchiriere auto.
 • Autoturismul inchiriat nu poate fi folosit decat de persoana semnatara a acestui contract sau de o persoana desemnata de acesta, numita utilizator si care va fi specificat in contract. Orice modificare a acestei clauze se va anunta de indata proprietarului si se vor completa documentele ce stau la baza acestui contract. Incalcarea acestei clauze duce de drept la intreruperea contractului de inchiriere auto.
 • Autoturismul inchiriat nu poate fi folosit de catre conducatori incepatori, vechimea conducătorului auto al masinii de închiriat trebuie sa fie adusă la cunostința firmei MVM Rent a car Timisoara !
 • Este interzisa cu desarvarsire conducerea autoturismului inchiriat de catre persoane aflate sub influenta alcoolului, drogurilor sau a oricarui substante interzise de lege, pe toata durata desfasurari prezentului contract. Daca in eventualitatea produceri unui eveniment rutier in urma caruia se constata incalcarea acestei prevederi, clientul raspunde material, civil sau penal, in totalitate, de pagubele produse, inclusiv de pierderile cauzate de zilele de stationare, in limita sumei convenite de comun acord, ca fiind tariful practicat/ zi de inchiriere masini din prezentul contract de inchiriere auto.
 • Pe durata contractului, orice defectiune aparuta va fi remediata doar cu acordul proprietarului sau de catre acesta in service-urile autorizate de catre proprietar.
  La parasirea autoturismului, in parcarile amenajate, se vor plati taxele aferente dupa care autoturismul va fi incuiat si asigurat, pentru evitarea eventualelor furturi. Nu se vor lasa niciodata acte originale in interiorul masinii in timpul stationarii ei, indiferent dacă mașina închiriată e în Timișoara sau altă localitate.
 • Autoturismul va fi predat clientului in perfecta stare de functionare si curatenie, cu plinul de carburant facut, aducand la cunostinta clientului despre toate avarile existente, zgarieturi, lovituri, pete etc. care se specifica in contractul de inchiriere auto de masini încheiat cu MVM Rent a car din Timisoara.
 • Clientul se obliga sa returneze autoturismul inchiriat la sfarsitul perioadei de inchiriere in starea initiala. Orice modificare a stari initiale prin lovire, distrugere, sau cu plinurile incomplete, va duce la folosirea totala sau partiala a fondului de garantie constituit pe perioada de inchiriere auto.
 • Clientului i se interzice vanzarea, subinchirierea sau lasarea drept gaj a autoturismului inchiriat, dacă acest lucru nu este prevăzut sub nicio formă în prezentul contract de inchiriere auto.

Varsta necesară pentru închirieri auto – Inchiriere auto

 • Pentru inchirierea unui autovehicul este obligatoriu ca soferul sa aiba varsta minima de 21 de ani si sa aiba permis de conducere categoria B, de minimum un an. Proprietarul isi rezerva dreptul de a refuza inchirierea auto catre client fara nici o explicatie suplimentara.

Livrarea – Inchiriere auto

 • Perioada minima de inchiriere auto este de 4 zile. Orice intarziere mai mare de doua ore se taxeaza cu contravaloarea unei zile intregi de inchiriere a masinii. Intarzierea care depaseste 8 ore va fi declarata ca rea intentie sau eventual furt ducand la pierderea fondului de garantie sau dupa caz anuntarea organelor de politie, departamentul furturi auto, pentru recuperarea fortata a autoturismului.
 • Autovehiculul este livrat clientului, in baza prezentului contract de inchiriere auto, in stare generala buna si functionala, fara vicii ascunse de natura a impiedica deplasarea acestuia. La livrare, proprietarul masinii de inchiriat este dator de a instiinta pe client asupra eventualelor defectiuni minore, iar acesta isi rezerva dreptul de a accepta sau nu inchirierea. Prestarea serviciilor de rent a car in Timisoara se face in urma semnarii de catre partile contractante a prezentului contract si a platii garantiei si a taxelor de catre client. Odata cu livrarea autovehiculului, clientului ii sunt incredintate documentele de identificare ale acestuia.
 • Clientul raspunde material fata de proprietar pentru orice paguba sau dauna pricinuita prin accident cauzat de incredintarea spre conducere a autovehiculului catre un sofer neautorizat de catre proprietar sau nespecificat in contractul de inchiriere auto prezent.

Tarife practicate – Inchiriere auto

 • Tarifele de inchiriere sunt cele prezente in oferta, cu evetuale reduceri in functie de numarul de zile de inchiriere a masinii. Plata serviicilor, precum si garantia se platesc integral la inceputul perioadei de inchiriere.
 • Pentru garantie se intocmesc acte legale factura si chitanta pe toata suma prevazuta in contract.
 • Platiile se pot face in euro sau lei.
 • In tarife sunt incluse, asigurarile RCA si CASCO precum si intretinerea masinii inchiriate.
 • In tarife nu sunt incluse combustibillul si solutiile de spalat parbrizul.
 • In tarife nu sunt incluse amenzile de orice fel aplicate clientului din vina acestuia si taxele de parcare.

Asigurarea – Inchiriere auto

 • Autovehiculele folosite la inchiriere auto au asigurari CASCO valabile pe teritoriul Romaniei.
 • In cazul deplasarilor in strainatate, clientul se obliga sa plateasca asigurarile suplimentare de furt si accidente in afara tarii, precum si imputernicirea notariala.
 • Asigurarile acopera toate daunele provocate de accidente tamponari sau alte incidente minore ce sunt provocate de alta persoana decat clientul sau imputernicitul acestuia cu conditia intocmirii formatiunilor legale, proces verbal constatator, dovada de reparatie, anexa 2, eliberata de politia rutiera pe raza localitati unde s-a produs accidentul.
 • Asigurarile nu acopera daunele provocate de erori de pilotaj, zgarieturi, capace de roti sparte, pene de cauciuc, pierderea cheii de contact etc., dacă acestea nu sunt inscrise intr-o anexă la prezentul contract de inchiriere auto.
 • Asigurarile nu acopera defectiunile produse la motor sau subansamblele acestuia care sunt cauzate din vina clientului datorate unei utilizari necorespunzatoare si care vor certificate de catre un atelier auto specializat care va inspecta masina de inchiriat.
 • Asigurarea nu acopera daunele provocate din incidente produse de catre client ca urmare a consumului de alcool, droguri sau a altor substante interzise de lege. In aceste cazuri clientul va suporta toate cheltuieliele de reparatie inclusiv zilele de stationare in service, raspunzand totodata in mod exclusiv de faptele sale, aceste fapte neputând fi trecute sub nicio formă în prezentul contract de inchiriere auto.
 • Asigurarea nu despagubeste furtul autoturismului in cazurile in care acesta este lasat cu cheile in contact, descuiat si nesupravegheat. Pentru despagubirea furtului este obligatoriu a se prezenta cheia cu care a fost predata masina catre client.
 • Pe durata prezentului contract de inchiriere auto clientul este raspunzator de toate daunele produse unor terti, in cazul in care acestia au pretentii suplimentare, sau in cazul in care valoare pagubelor depaseste suma sigurata.
 • Asigurarea nu acopera eventualele amenzi de circulatie pe timpul desfasurarii contractului de inchiriere auto, ele fiind suportate de catre client. In eventualitatea in care amenda soseste prin posta la o durata ulterioara, procesul verbal de constatare a contraventiei va fi returnat politiei pe raza localitatii unde s-a produs contraventia, insotit de actele celui care a semnat contractul de inchiriere auto sau a utilizatorului desemnat de acesta.

Documentele necesare pentru inchiriere auto

 • Cartea de identitate original
 • Permisul de conducere original
 • Documentele trebuie sa apartina persoanei care inchiriaza si semneaza contractul de inchiriere.

Garantia – Inchiriere auto

 • Garantia se plateste in functie de tipul masinii inchiriate.
 • Garantia se restituie la predarea masinii in aceeasi moneda in care a fost depusa in conditile in care masina se afla in aceasi stare tehnica si estetica in care a fost preluata, conform acestui contract cadru de inchiriere auto.